Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Projeleri Hazır
2009-2011 DÖNEMİ YATIRIM PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
(Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Yatırım Projelerine İlişkin Hususlar)
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Yatırımları
79. Bilgi toplumuna geçiş sürecinin hızlandırılması, ekonomide etkinliğin ve verimliliğin artırılması ve rekabet gücü yüksek bir ekonomik yapının oluşturulmasını sağlamak üzere, bilgi ve iletişim teknolojisi yatırımlarına öncelik verilecektir. Kamunun e-devlet uygulamalarına geçişini hızlandırmak üzere hazırlayacağı bilgi ve iletişim teknolojisi projelerinde temel hedef, kamunun kendi içinde bilgi paylaşımının, birlikte çalışabilirliğin, etkinlik ve şeffaflığın sağlanması ile vatandaşlara ve iş dünyasına elektronik ortamda sunulacak entegre edilmiş hizmetlerin yaygınlaştırılmasıdır. Hazırlanacak projelerin e-Dönüşüm Türkiye Projesi ve buna bağlı Bilgi Toplumu Stratejisiyle uyumlu olması, vatandaş odaklı yaklaşımla iş süreçlerinin ve bilgi gereksinimlerinin analiz edilerek uygun bir tasarım oluşturulması ve gerçekçi ekonomik ve sosyal analizlere dayandırılması esastır.
80. Bilgi ve iletişim teknolojisi projeleri, http://www.bilgitoplumu.gov.tr/yatirim internet adresinde yer alan “Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Projeleri Hazırlama Kılavuzu”nda belirtilen esaslara göre hazırlanarak teklif edilecektir. Kılavuzda yer alan esaslara uygun olarak teklif edilmeyen bilgi ve iletişim teknolojisi projeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
81. Bilgi ve iletişim teknolojisi projelerinden “uygulama yazılımı geliştirme” bileşeni içerenlerden toplam proje tutarı Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Projeleri Hazırlama Kılavuzunda ifade edilen miktarı geçen projeler için belirlenen kalite standardı seviyelerine uygunluk zorunluluğu bulunmaktadır.
82. Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı 76 no.lu “Bilgi Sistemleri Olağanüstü Durum Yönetim Merkezi” eylemi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar belli bir aşamaya gelinceye kadar, bilgi sistemlerinin bütünlüğünün, güvenliğinin ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla münferit olarak “felaket merkezi kurulması” benzeri bileşenleri içeren yatırımlar başlatılmayacaktır. Bahsedilen eylem kapsamında yapılacak çalışmalar dikkate alınarak felaket merkezi kurulmasına yönelik yatırımlar kuruluşlar tarafından revize edilecektir.
83. Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı 72 no.lu “Ortak Çağrı Merkezi” eylemi kapsamında kamu kurumları tarafından ayrı ayrı kurulması planlanan elektronik hizmetlere ilişkin çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanması amaçlanmaktadır. Bu nedenle, kurumlar tarafından teklif edilecek “çağrı merkezi kurmaya” yönelik bileşenler içeren yatırım projeleri, TÜRKSAT A.Ş. tarafından kurulacak olan “Ortak Çağrı Merkezi” ile entegrasyonu sağlayacak şekilde hazırlanacaktır.
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Yatırım Projeleri tekliflerinde esas alınacak kılavuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Kamu Bilgi ve İletişim Teknolojisi Projeleri Hazırlama Kılavuzu – Tablo 2
Diğer Yazılar
BİYESAM 02.NİSAN 2016 TARİHLİ TOPLANTI NOTU
İmza kampanyasına destek yazısı web sitemizde paylaşılacak.
28 EYLÜL 2016 TARİHLİ TOPLANTI NOTU
Biyesam Meslek Birliği Kasım ayı içerisinde kayıt ve tescil sisteminin lansmanının yapılması için çalışmalara başladı. BİYESAM Yönetim Kurulu TOPLANTI NOTU Tarih : 28
Meslek Birlikleri ve Federasyonları Hakkında Tüzük Değişikliği
10/3/1999 tarihli ve 99/12574 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulmuş olan Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri ile Bağlantılı Hak Sahipleri Meslek Birlikleri ve Federasyonları Hakkında Tüzük Değişikliği taslağı hazırlandı. Meslek