BİYESAM 23.OCAK 2016 TARİHLİ TOPLANTI NOTU
Üyelerimiz için üzerinde çalıştığımız BİYESAM YAZILIM SAKLAMA MERKEZİ çalışmaları değerlendirildi.
BİYESAM Yönetim Kurulu TOPLANTI NOTU www.biyesam.org.tr
Tarih : 23 OCAK 2016 Saat 09: 00 – 12: 00
Yönetim Kurulu Başkanı : H. Ataman Yıldırım
Nuri Ödemiş Salih Güçbilmez Akif Şimşek
Hasan Yener Kahraman S. Metin Yılmaz Şadi Özdemir
- Yönetim kurulu toplantımız; Başkan Ataman Yıldırım’ın bir gün evvel katıldığı STK’lar toplantısının bilgisinini vermesi ile başladı:TOBB Türkiye Yazılım Meclisi başkanı Melek BAR ELMAS tarafından kısaca anlatılan YERLİ YAZILIMtanımıyla ilgili bilgi verildi. Önümüzdeki günlerde yerli yazılım kriterlerinin belirlenmesi konusunda e-posta gruplarında bilgi alışverişi olacak.
- Daha önceki toplantılarda değinilen, BİYESAM BİREYSEL ÜYELİK başvurusunda istenecek evraklar görüşüldü. Bireysel üyelik için başvuru formu hazırlanıp, web sitemize eklenmesine karar verildi.
- İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlar için desteklenecek konular, proje başına destek limitleri, uygunluk şartları ile başvuru, değerlendirme kriterleri gibi konularda proje hazırlanabilirlik ve detayları konuşuldu. Yönetim kurulu olarak değerlendirilmeye alınması görüşüldü.
http://www.istka.org.tr/duyuru/2016-yili-mali-destek-programlari
- 2016 yılı için gerçekleştirilmesi düşünülen, BİYESAM’ın teknoparklarda toplantı yapmasıyla ilgili çalışma yapılacak.
- BİYESAM 2015 mali yılı raporlarının hazırlanıp, Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi hakkında görüşüldü. Raporların öncelikli olarak e posta ile sonrasında da kargo ile gönderilmesi kararlaştırıldı.
- Üyelerimiz için üzerinde çalıştığımız BİYESAM YAZILIM SAKLAMA MERKEZİ çalışmaları değerlendirildi. 6 Şubatta yapılacak olan genişletilmiş YÖNETİM GRUBU toplantısında tüm detaylar incelenip, karar verilmesine ve bir an evvel yazılım saklama konusunda faaliyete geçilmesine karar veridi.
- Üye aidatları ödemeleri için son aşamaya gelen SANAL POS faaliyete geçirilecek ve üyelere duyuru yapılacaktır.
- Yönetim Kurulu üyelerimizden Hasan Yener Kahraman’ın hazırladığı 2015 aidatını ödeyen firmalara BİYESAM SERTİFİKASIgönderilecektir.
- Bir sonraki Yönetim Kurulu aylık toplantımıza, Yönetim grubu tüm üyelerinin de çağırılması kararlaştırıldı. Görev bölümü ve katkı sağlanması açısından alt proje grubu içinde çalışma yapılmasının daha doğru olacağı fikri konusunda karar verildi. Bu doğrultuda yönetim grubu üyeleri toplantımıza mail ve telefon ile bizzat çağırılacak.
- Bir sonraki BİYESAM Yönetim Kurulu toplantısı 6 Şubat 2016 Cumartesi saat 09:00 Taksim’de yapılacak olup, TÜM KURUL (YÖNETİM, HAYSİYET, DENETLEME, TEKNİK BİLİM) ASİL ve YEDEK üyeleri ile Taksim’de yapılacaktır.
Ataman Yıldırım Akif Şimşek Hasan Yener Kahraman S. Metin Yılmaz
Diğer Yazılar
Yazılım Sektörü Çağrı Desteği Firma Sıralı Liste
Sektörümüzün ortak talebi olarak başlattığımız yazılım eser sahiplerinin hak ve çıkarlarının korunması, bu konuda yasal bir güvence oluşturulması çalışmamıza 100 civarında firma ve yazılım eser sahibi imzalarıyla destek vermiş durumdadır.
09.05.2015 Biyesam Toplantı Notu
Yönetim Kurulu toplantımız; öncelikli olarak Başkanımız, Hasan Ataman Yıldırım’ın bir gazeteye verdiği röportaj yazısının içeriği hakkındaki görüşleri ile başladı. Röportajında Yazılımın stratejik sektör olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Bilişim Bakanlığı’nın kurulmasının
BİYESAM 7.OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI.
BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı 30.03.2019 tarihinde Kadıköy’deki SMARTPRO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BİYESAM Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin 7. Olağan